V hlavnom meste pridelili v 90. rokoch byty aj Š.Harabinovi a I.Švejnovi

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:01 • 2 min
V hlavnom meste pridelili v 90. rokoch byty aj Š.Harabinovi a I.Švejnovi

V hlavnom meste pridelili v 90. rokoch byty aj Š.Harabinovi a I.Švejnovi

slovakia

left justify in out

Mestské byty v 90. rokoch získali v hlavnom meste aj súčasný predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin a podpredseda Mosta-Híd Ivan Švejna. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza.
      Šéf Súdnej rady získal štvorizbový byt v roku 1991, prideľovacie právo malo ministerstvo spravodlivosti. "Sudca Harabin prišiel začiatkom 90. rokov na Najvyšší súd, bol mu pridelený štátny byt, ktorý užíva do dnešného dňa," uviedol pre televíziu hovorca rady Michal Jurči. Byt Harabin po niekoľkých rokoch kúpil. Ako poznamenal Jurči, odkúpil ho rovnako ako iní sudcovia a za štandardnú cenu.
      Švejna, podpredseda koaličného Mosta-Híd, získal byt v roku 1993 a neskôr ho odkúpil za niekoľko desiatok tisíc korún. Ako ozrejmil pre televíziu, byt dostal v súvislosti so svojím nástupom do pozície ekonomického poradcu vtedajšieho primátora Petra Kresánka. Švejna trojizbový byt v Ružinove neskôr predal za trhovú cenu.

 Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona