V hlavnom meste opäť horeli autá

NETKY.SK • 12 September 2011, 15:48 • 2 min
V hlavnom meste opäť horeli autá

V hlavnom meste opäť horeli autá

slovakia

left justify in out

img

V Bratislave horeli dnes v noci dve vozidlá. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície František Peczár.
      K prvému požiaru došlo krátko po 1.00 h na Šustekovej ulici, kde v dôsledku požiaru zhorelo vozidlo Renault Laguna. "Vedľa neho boli zaparkované ďalšie dve, Škoda Octavia a Fiat Doblo, ktoré boli tiež v dôsledku požiaru poškodené," priblížil Peczár.
      Podľa doterajších zistení polície niekoľko minút pred požiarom motorových vozidiel sa na mieste nachádzala neznáma osoba oblečená v čiernom. Páchateľ auto údajne polial neznámou látkou a následne podpálil. "Táto osoba mala unikať smerom na Blagoevovu ulicu. Privolaný požiarny znalec z Hasičského a záchranného zboru na mieste potvrdil, že požiar bol založený úmyselným konaním neznámeho páchateľa a vylúčil samovznietenie," pokračoval policajný hovorca.
      O necelé štyri hodiny neskôr, približne o 4.40 h, došlo k ďalšiemu požiaru vozidla na Ožvoldíkovej ulici. Pri ňom zhorel Chevrolet Aveo a boli poškodené ďalšie tri vozidlá. "Podľa predbežného vyjadrenia požiarneho znalca malo ísť pravdepodobne o úmyselné konanie neznámeho páchateľa. Počas požiaru k zraneniu osôb neprišlo. Škoda na motorových vozidlách bola vyčíslená na približne 20.000 eur," dodal Peczár.
      Na sériu požiarov vozidiel na Slovensku v auguste reagoval aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). Pre TASR vtedy povedal, že v súvislosti s prípadmi podpaľovania áut spúšťa polícia viaceré bezpečnostné akcie zamerané na záujmové osoby v regiónoch, v ktorých k požiarom došlo.
      "Ak chce niekto testovať trpezlivosť polície, dostane adekvátnu odpoveď. Špeciálne policajné zásahové jednotky dostali pokyn tvrdšie zasiahnuť proti kriminálnym živlom v regiónoch, kde k podpaľovaniu áut došlo," povedal pred mesiacom. Polícia odvtedy zaznamenala viac takýchto prípadov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies