V hlavnom meste Nigérie Abuja otvorili prvé metro

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 07:15 • 2 min
V hlavnom meste Nigérie Abuja otvorili prvé metro

ABUJA - Nigérijský prezident Muhammadu Buhari vo štvrtok slávnostne otvoril pre verejné používanie prvé úseky ľahkého metra v tamojšom hlavnom meste Abuja, osem rokov po tom, ako bola spustená výstavba projektu.

slovakia

left justify in out

"Dokončenie tohto veľmi významného projektu je splneným snom. Tento výsledok jasne demonštruje naše odhodlanie pre vybudovanie kľúčovej infraštruktúry," vyhlásil počas otvorenia Buhari.

 

Buhari (75) a ďalší vládni činitelia sa následne previezli z Abuje zánovnou linkou na Medzinárodné letisko Nnamdiho Azikiweho. Druhá linka ľahkého metra spája centrálnu obchodnú štvrť so severnými predmestiami metropoly.

 

Obe linky sú súčasťou prvej fázy výstavby. Sieť bude zahrnovať 290 kilometrov a buduje ju čínska spoločnosť za 824 miliónov dolárov. Po dokončení bude pokrývať celé mesto a jej výstavba je rozplánovaná do šiestich fáz.

 

Ďalších 194 miliónov dolárov poskytne banka Exim Bank of China na trojročnú údržbu liniek a pôsobenie 48 inštruktorov, uviedol vo vyhlásení minister pre záležitosti hlavného mesta Muhammad Bello.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies