V historických tabuľkách popularity je Macron za de Gaullom a Sarkozym

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 10:27 • 2 min
V historických tabuľkách popularity je Macron za de Gaullom a Sarkozym

PARÍŽ - Nový francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v historickom porovnaní popularity na úvod funkčného obdobia ocitol v prieskumoch na treťom mieste - za legendárnym Charlom de Gaullom a Nicolasom Sarkozym.

slovakia

left justify in out

Vyplynulo z nich, že Macron, ktorý sa teší obľube 62 percent oslovených, skončil v historických tabuľkách na treťom mieste.

 

Najpopulárnejším prezidentom v novodobých dejinách bol na úvod svojho funkčného obdobia Charles de Gaulle (67 percent) nasledovaný Sarkozym (65 percent).

 

Podľa politického analytika Frédérica Dabiho Macronova pozícia v historickom porovnaní v podstate popiera tvrdenia, že prezidentské voľby vyhral len vďaka okolnostiam, ktoré nastali.

 

Dabi poukázal na to, že kľúčovou príčinou veľkej spokojnosti voličov s Macronom je jeho mladosť - 39 rokov - a fakt, že po dvoch "prezidentských obdobiach, ktoré boli skôr stratenými", je tento centrista stelesnením nových tvárí a nových myšlienok vo francúzskej spoločnosti.

 

Podľa prieskumu Ifop je 55 percent opýtaných spokojných aj s Macronovou voľbou premiéra, ktorým sa stal pravicový politik Édouard Philippe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona