V Hebrone zaútočila Palestínčanka nožom na izraelského vojaka

NETKY.SK • 13 Február 2016, 15:40 • 2 min
V Hebrone zaútočila Palestínčanka nožom na izraelského vojaka

JERUZALEM - Palestínčanka vyzbrojená nožom napadla a zranila dnes izraelského vojaka na stráži v blízkosti miesta posvätného pre židovských i moslimských veriacich v meste Hebron v Predjordánsku. Na útok zareagovali ďalší izraelskí vojaci a ženu zastrelili, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útočníčku sa ešte predtým pokúsil zastaviť okoloidúci Palestínčan, ktorý pri incidente utrpel vážnejšie zranenia a museli ho hospitalizovať. Izraelský vojak vyviazol s ľahkým zranením.


Incident sa odohral v meste Hebron, ktoré je v uplynulých piatich mesiacoch dejiskom takmer denných stretov medzi izraelskými poriadkovými silami a Palestínčanmi.


V meste žije v prísne stráženej enkláve približne 850 židovských osadníkov. Počet palestínskych obyvateľov tohto najväčšieho mesta v Predjordánsku sa odhaduje na 175.000-250.000.


Izrael obsadil územie Predjordánska, pričlenené predtým k Jordánsku, počas vojny v roku 1967. Palestínčania si toto územie nárokujú ako časť svojho budúceho štátu. Väčšina medzinárodného spoločenstva považuje izraelské osady na tomto území za nezákonné a nelegitímne.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies