V Hanoji zadržali colníka podozrivého z krádeže 150 kilogramov slonoviny priamo z colného skladu

NETKY.SK • 16 August 2017, 09:50 • 2 min
V Hanoji zadržali colníka podozrivého z krádeže 150 kilogramov slonoviny priamo z colného skladu

HANOJ - Vietnamského colníka zadržali v prípade zmiznutia 150 kilogramov slonoviny. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročného colníka zamestnaného v evidenčnom sklade v Hanoji zadržali pre podozrenie, že namiesto pôvodne zhabaných 150 kilogramov slonoviny uskladnil a zaevidoval na colnom sklade falošnú slonovinu. Spoločne s ním zadržali tiež dvojicu komplicov. Na údajný zločin sa prišlo v apríli v rámci inšpekcie uskladneného inventára.

 

Podľa Národného výboru proti pašeráctvu, obchodným podvodom a falšovaniu ide o "obzvlášť závažný prípad", pretože páchateľ bol medzi osobami zodpovednými za presadzovanie colných nariadení v boji s nezákonných prevozom slonoviny, napísal internetový denník Dan Tri.

 

Slonovina sa do Vietnamu nemôže dovážať ani z neho vyvážať. Podľa svetového fondu na ochranu prírody (WWF) smeruje väčšina do Vietnamu prepašovanej slonoviny ďalej do Číny. Na miestnom čiernom trhu sa predáva iba časť z tohto vzácneho tovaru, a to v hodnote 770-1200 dolárov za kilogram. Medzinárodný obchod so slonovinou je od roku 1989 nezákonný, výnimku tvoria iba príležitostné aukcie zo zásob.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies