V Hannoveri nikoho nezatkli ani nenašli žiadnu výbušninu

NETKY.SK • 18 November 2015, 09:25 • 2 min
V Hannoveri nikoho nezatkli ani nenašli žiadnu výbušninu

HANNOVER - Po zrušení utorňajšieho večerného prípravného futbalového zápasu medzi Nemeckom a Holandskom v Hannoveri z dôvodu potenciálneho teroristického útoku neboli zatknutí žiadni podozriví a nenašli sa ani žiadne výbušniny. Na tlačovej konferencii to oznámil dolnosaský minister vnútra Boris Pistorius.

slovakia

left justify in out

Minister odmietol potvrdiť fámy, že v Hannoveri sa našli výbušniny ukryté v sanitke.

 

Nemecké médiá tiež informovali, že polícia z bezpečnostných dôvodov zneškodnila kontrolovanou explóziou podozrivý objekt, pre ktorý bola evakuovaná časť hlavnej železničnej stanice v Hannoveri. Stanicu následne opäť otvorili.

 

Pred novinárov predstúpil v utorok večer aj nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere, ktorý povedal, že odporučil zrušenie futbalového zápasu medzi Nemeckom a Holandskom po získaní "konkrétnej informácie" od bezpečnostných zložiek. Od útokov v Paríži neustále prichádzajú informácie o rôznych hrozbách, ale tá týkajúca sa zápasu v Hannoveri bola podľa neho natoľko špecifická, že bolo rozhodnuté zrušiť ho. Hrozba sa týkala aj možného bombového útoku.

 

De Maiziere odmietol konkretizovať zdroj informácie s tým, že na zrušenie zápasu existovali "dobré dôvody". "Niektoré z týchto odpovedí by zneistili obyvateľstvo," vyhlásil de Maiziere. Okrem toho by zverejnenie podrobných informácií mohlo sťažiť ich získanie v budúcnosti.

 

Podľa informácií nemeckej tlačovej agentúry DPA z bezpečnostných zdrojov prišlo spomínané varovanie od zahraničnej tajnej služby.

 

Aj náčelník polície v Hannoveri Volker Kluwe potvrdil, že futbalový zápas bol zrušený kvôli konkrétnemu varovaniu pred útokom, ktoré sa však týkalo výhradne štadióna. "Dostali sme závažné varovanie, že na štadióne je dnes večer plánovaný bombový útok," povedal Kluwe v spravodajskej relácii televízie ARD Tagesschau. V hľadisku mala byť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a niekoľko ministrov, tí sú podľa Kluweho v bezpečí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies