V Handlovej vypukla epidémia žltačky, hlásia desať prípadov!

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 15:58 • 2 min
V Handlovej vypukla epidémia žltačky, hlásia desať prípadov!

HANDLOVÁ - V Handlovej vypukla epidémia hepatitídy typu A, známej tiež ako choroba špinavých rúk.

slovakia

left justify in out

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Prievidza so sídlom v Bojniciach eviduje do dnešného dňa celkom desať prípadov, z toho je päť detí, ktoré navštevujú dve handlovské základné školy (ZŠ) - ZŠ Morovniansku a Špeciálnu základnú školu. Informoval o tom vedúci odboru epidemiológie RÚVZ Prievidza Marián Jakubis. 
     

"Všetci chorí boli hospitalizovaní na infekčných oddeleniach nemocníc v Banskej Bystrici a Trenčíne. V súčasnosti sú hospitalizovaní dvaja chorí v Trenčíne," spresnil Jakubis s tým, že podľa epidemiologického šetrenia evidujú hygienici približne 220 kontaktov so všetkými chorými. 
     

Školské zariadenia s RÚVZ prijali v súvislosti s prípadmi žltačky aj viaceré opatrenia. "V školách bol nariadený lekársky dohľad vrátane očkovania u kontaktov v triedach, v ktorých sa vyskytli ochorenia. Súčasťou nariadených opatrení je aj dodržiavanie zvýšenej osobnej hygieny – časté umývanie rúk dezinfekčným mydlom, najmä po použití WC a pred jedlom. Nariadená bola aj denná dezinfekcia hygienických zariadení, plôch a predmetov, s ktorými žiaci prichádzajú do kontaktu," vymenoval Jakubis. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies