V Handlovej sa pri frekventovanej ceste prepadol chodník

NETKY.SK • 22 August 2013, 17:01 • 2 min
V Handlovej sa pri frekventovanej ceste prepadol chodník

HANDLOVÁ - Prepadnutie chodníka v blízkosti rieky Handlovka pri Prievidzskej ceste v Handlovej nahlásila mestskej polícii miestna obyvateľka 21. augusta približne o 16.00 h. Jama, ktorá tak vznikla, je hlboká približne 1,80 metra, široká 1,5 a dlhá dva metre. Ako vyplýva z prvých obhliadok miesta, pravdepodobnou príčinou sú povodne, ku ktorým došlo v roku 2010.

slovakia

left justify in out

Okamžite tam bola vyslaná hliadka Mestskej polície v Handlovej, ktorá v súčinnosti s Policajným zborom túto lokalitu zabezpečila. Vzhľadom na to, že vzniknutú situáciu bolo treba operatívne riešiť, Mestský bytový podnik Handlová, s. r. o., tam osadil stabilné zábrany. Miesto bolo zabezpečené približne hodinu po prepadnutí," informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Mesto, ktoré má prepadnutý chodník v správe, dnes oslovilo aj dotknuté organizácie, Povodie Váhu - Slovenský vodohospodársky podnik, odštepný závod Piešťany, ktorý spravuje tok rieky Handlovka, a Slovenskú správu ciest spravujúcu Prievidzskú cestu. "V súčasnom období čakáme na obhliadku, aby bolo možné túto havarijnú situáciu v krátkom čase riešiť," pokračovala Paulínyová. Hovorkyňa upozornila, že mesto pokým nevie, akú konkrétnu opravu bude potrebné vykonať, jamu zatiaľ štrkom zasypávať nebude.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies