V Hamburgu zažili popoludní chemický poplach

NETKY.SK • 12 December 2017, 18:42 • 2 min
V Hamburgu zažili popoludní chemický poplach

HAMBURG - Chemický poplach zažili v utorok v severonemeckom Hamburgu. V areáli priemyselnej firmy v prístavnej oblasti mestskej časti Veddel došlo k prevráteniu a poškodeniu sudov s vysokotoxickou chemikáliou.

slovakia

left justify in out

Polícia v reakcii v plnom rozsahu uzavrela popoludní na dve hodiny komunikáciu A 255 spájajúcu centrum mesta s diaľnicou A1, ako aj mosty cez rieku Labe a postarala sa tak o vznik dlhých kolón motorových vozidiel v období dopravnej špičky. Na mieste nehody, pri ktorej z palety na vysokozdvižnom vozíku spadli štyri 200-litrové sudy s nebezpečným obsahom, zasahovali hasiči v ochranných odevoch.

 

Z jedného zo sudov unikol fosfid hlinitý využívaný ako pesticíd a po kontakte s vlhkým ovzduším vytvoril v reakcii akúsi hmlu. Okolie firmy tak hermeticky uzavreli. Následne došlo k zabezpečeniu sudov a ich umiestneniu do bezpečných zásobníkov. Pri incidente, o ktorom informoval Severonemecký rozhlas (NDR) i tlačová agentúra DPA, nedošlo k žiadnym zraneniam. Situácia bola však o to nebezpečnejšia, že táto chemikália sa môže samovznietiť po kontakte s vodou. Navyše vysokotoxické plyny môžu spôsobiť ľuďom ťažkosti pri dýchaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies