V Hamburgu začali na ľuďoch testovať vakcínu proti ebole

NETKY.SK • 10 November 2014, 17:11 • 2 min
V Hamburgu začali na ľuďoch testovať vakcínu proti ebole

HAMBURG - Výskumníci z Hamburskej univerzitnej kliniky začnú na ľuďoch testovať vakcínu proti ebole. V úvodnej fáze, počas nasledujúcich šiestich týždňov, sa testom podrobí 30 dobrovoľníkov. Informovala agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie hovorkyne kliniky.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ kliniky Ansgar Lohse uviedol, že úvodné testy sú súčasťou prvej výskumnej fázy a zameriavajú sa hlavne na kompatibilitu vakcíny a na to, ako pôsobí na ľudské telo. Vedci dúfajú, že v Kanade vyrobená vakcína rVSV-ZEBOV môže poskytnúť ochranu už po prvom použití. Tiež sa má potvrdiť jej efektivita, pokiaľ sa aplikuje hneď po prepuknutí infekcie.

 

Testy na zvieratách boli podľa výskumníkov úspešné. Lekári uisťujú, že hrozba nakazenia testovaných dobrovoľníkov vírusom ebola neexistuje. Implementácia vakcíny sa plánuje spustiť na jeseň 2015. Stane sa tak v prípade, že všetky testovacie kolá v Hamburgu prebehnú úspešne. Pokiaľ by v tom čase bola už epidémia v západnej Afrike na ústupe, môže vakcína pomôcť v prípade jej ďalšieho vypuknutia.

 

Paralelne s výskumom na hamburskej univerzite začali na dobrovoľníkoch v Gabone realizovať testy aj vedci univerzitnej kliniky v Tübingene. O vývoj vakcín sa pokúšajú aj vedecké tímy v Spojených štátoch a Švajčiarku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies