V Hamburgu sa vznietil letecký kryt, pri požiari sa zranili desiatky ľudí

NETKY.SK • 4 August 2015, 12:54 • 2 min
V Hamburgu sa vznietil letecký kryt, pri požiari sa zranili desiatky ľudí

HAMBURG - Najmenej 38 ľudí utrpelo dnes zranenia pri požiari a následnom výbuchu v priestoroch bývalého protileteckého krytu v severonemeckom meste Hamburg.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenia miestneho hasičského zboru. K požiaru došlo v stolárskej dielni umiestnenej v kryte, pričom následný výbuch sa odohral po tom, ako sa hasiči pokúšali vzniknuté plamene uhasiť. Príčina požiaru ani nasledovnej explózie nebola bezprostredne známa. V budove však bolo uskladnených približne 100 ton éterických olejov, píše agentúra AP.

 

Zranenia utrpelo 38 ľudí, 12 z nich boli príslušníci hasičského zboru. Do nemocnice bolo prevezených 19 osôb, zvyšní ľudia, ktorí sa nadýchali dymu, boli ošetrení na mieste. Z obytných budov susediacich s krytom hasiči zároveň preventívne evakuovali vyše 60 ľudí. Hovorca hasičského zboru uviedol, že situácia je doposiaľ nejasná a do komplexu nikoho nepúšťajú. Dodal, že priestor sa požiarnici chystajú kompletne vystriekať hasiacimi prostriedkami, aby tak oheň úplne uhasili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies