V Hamburgu čelná zrážka koní, Nedorostek v nemocnici

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 14:46 • 2 min
V Hamburgu čelná zrážka koní, Nedorostek v nemocnici

HAMBURG - Dostihový derby-festival na nemeckom hipodróme Hamburg - Horn zatienil incident ako z hororu.

slovakia

left justify in out

Počas súperenia cez prútené prekážky na 3400 m o 7000 eur sa splašená skupinka troch koní bez jazdcov, ktorí na trati spadli, náhle obrátila proti pokračujúcim účastníkom. Na začiatku cieľovej rovinky to viedlo k čelnej zrážke v plnom tempe, teda v súčte rýchlostí približne 100 km/h. Jazdec Bohumil Nedorostek odletel zo sedla zasiahnutého Glad Royala, zostal bezvládne ležať na trávniku a publikum sa obávalo najhoršieho. Po prevoze do nemocnice Boberg však prišla pozitívna správa, že utrpel "len" zlomeniny a pomliaždenia. Spomenutý Glad Royal aj Cool Kid zaplatili za kolíziu životom.

"Bolo nemožné zastaviť dostihy. Medzi zvrtnutím sa koní a nárazom uplynula necelá minúta. V takomto krátkom časovom úseku sme žiadnym spôsobom nemohli jazdcov upozorniť na nebezpečenstvo. Obrovskou smolou v danej situácii bolo, že vzhľadom na miesto kolízie vznikol vizuálny kontakt až v poslednej chvíli," citoval portál Galopp Online člena rozhodcovskej komisie Petra Tascha. Podujatie pokračovalo po približne polhodinovej pauze. Videozáznam, ktorí sa objavil na internete, je len pre silnejšie povahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies