V Györi vysadili z vlaku 250 utečencov z Kosova smerujúcich do Viedne

NETKY.SK • 2 Február 2015, 13:53 • 2 min
V Györi vysadili z vlaku 250 utečencov z Kosova smerujúcich do Viedne

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia vysadila dnes v severomaďarskom Györi z medzinárodného vlaku Railjet 250 utečencov, ktorí smerovali do Viedne bez cestovných dokladov. Podľa regionálneho spravodajského servera Kisalfold.hu ide zrejme o občanov Kosova.

slovakia

left justify in out

Na železničnú stanicu prišlo množstvo policajtov, ktorí poskytli migrantom v čakárni pitnú vodu. V skupine je množstvo rodín s malými deťmi, tieto odviezli do záchytného tábora v Györi.

 

Na protest proti tomu, že maďarské orgány nepustia migrantov cestovať ďalej, odmietajú ponúkané pitie i jedlo. Jednej žene prišlo zle, pretože údajne štyri dni nič nejedla. K utečencom zavolali zdravotníkov.

 

Polícia ich chce odviesť do záchytného tábora, utečenci ale s políciou odmietajú spolupracovať a dožadujú sa kosovského, prípadne albánskeho veľvyslanca, píše Kisalfold.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies