V Guinei zhorel sklad so zásobami liekov a vybavenia proti ebole

NETKY.SK • 18 December 2014, 21:41 • 2 min
V Guinei zhorel sklad so zásobami liekov a vybavenia proti ebole

KONAKRY - Požiar v sklade na letisku v guinejskom hlavnom meste Konakry dnes zničil životne dôležité lieky, pomáhajúce v boji proti nebezpečnej ebole. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na guinejského predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Šéf logistiky pre riešenie zdravotníckej krízy v Guinei Moussa Konate uviedol, že požiar dnes ráno pohltil budovu, kde boli uskladnené lieky, napríklad antimalariká a antibiotiká.

 

"Všetko zhorelo," vyhlásil Konate. Zatiaľ nevedel presne uviesť, o aké množstvo liekov prišli. Dodal však, že plamene ušetrili ďalšiu neďalekú budovu, kde sa nachádza ochranné vybavenie vrátane oblečenia.

 

Požiar potvrdili aj predstavitelia Červeného kríža a Svetového potravinového programu (WFP).

 

Zásoby prúdia do troch západoafrických krajín najviac zasiahnutých epidémiou nákazlivej choroby ebola. Medzi dodávkami je všetko od gumených rukavíc až po sanitky, ktoré pomáhajú v boji s chorobou. Ebolou sa infikovalo už 18.603 ľudí, z nich 6915 jej podľahlo, vyplýva z poslednej stredajšej bilancie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona