V Guinei sa rozmáha ebola: Hlásia dve potvrdené úmrtia

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 08:09 • 2 min
V Guinei sa rozmáha ebola: Hlásia dve potvrdené úmrtia

CONAKRY - Zdravotníci potvrdili dve nové úmrtia na vírus ebola v západoafrickom štáte Guinea. Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pritom len pred necelými troma mesiacmi vyhlásila epidémiu eboly v krajine za skončenú.

 

Ibrahima Sylla, hovorca guinejskej národnej organizácie pre boj s ebolou, uviedol, že dve mŕtve telá testované vo štvrtok na ebolu mali pozitívny nález. Telá testovali v meste Koropara, nachádzajúcom sa približne tisíc kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Conakry.

 

Sylla takisto vyhlásil, že zdravotníci preverujú tri ďalšie prípady podozrenia výskytu eboly. Dodal, že úrady už prijali preventívne opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy.

 

Epidémia eboly bola oficiálne vyhlásená za skončenú 29. decembra minulého roku. V Guinei sa ebolou nakazilo vyše 3800 ľudí. Choroba si podľa údajov WHO vyžiadala v Afrike celkom 11.300 mŕtvych. Takmer všetky úmrtia boli zaznamenané v Guinei a s ňou susediacej Libérii a Sierre Leone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies