V Gruzínsku vyrastie štvrť za miliardu eur, je to veľká príležitosť pre slovenské firmy

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 14:21 • 2 min
V Gruzínsku vyrastie štvrť za miliardu eur, je to veľká príležitosť pre slovenské firmy

BRATISLAVA - Úspešný podnikateľ, gruzínskeho pôvodu Nadari Giorgadze, ktorý postavil najnavštevovanejší aquapark na Slovensku chystá ďalší projekt za miliardu eur.

slovakia

left justify in out

Tento krát sa rozhodol, že vybuduje supermodernú štvrť. Prezývka Gruzínca „Gino“ podnietila k názvu aquaparku v Bešeňovej. Podnikateľ v súčasnosti zastrešuje štyri hotely, aquapark Gino Paradise v Bešeňovej, poľnohospodársky dvor a niekoľko developerských projektov na Slovensku.

 

Projekt v Bešeňovej vznikol z malého mestského kúpaliska, z ktorého podnikateľ vybudoval jeden z najobľúbenejších kúpalísk. Tento komplex budoval viac ako 10 rokov a investoval doň desiatky miliónov eur. Dnes sa areál pýši niekoľkými luxusnými hotelmi, bazénmi, toboganmi a návštevnosťou 600-tisíc ľudí ročne.

 

Giorgadze rekreačný areál zveľaďoval do roku 2014, kedy sa s ním rozlúčil a predal. „Ja som Bešeňovú nepredal. Vychovával som ju, staral sa o ňu, aby bola krásna, až nakoniec dospela a našiel som jej dôstojného ženícha. Bešeňovú som vydal za bohatého chlapa, ktorý sa o ňu postará a bude ju ďalej rozvíjať,“ skonštatoval predseda predstavenstva spoločnosti Gino Holding a spolumajiteľ investorskej firmy Eurocom & Co Nodari Giorgadze.

 

Novým vlastníkom sa stala spoločnosť Invest Liptov, ktorá spojila dve konkurenčné strediská Tatralandiu pri Liptovskom Mikuláši z portfólia Tatry mountain resorts a Gino Paradise v neďalekej Bešeňovej.


Gruzínsky podnikateľ podniká aj v iných oblastiach ako sú obnoviteľné zdroje energie, pričom vlastní dve fotovoltické elektrárne, ktorý sa učinil o výstavbu obdobného thermálneho kúpaliska ako v Bešeňovej neďaleko metropoly Tbilisi.


Gruzinec sa rozhodol, že položí základy nového mestečka Gino Green City za jednu miliardu eur. Nová supermoderná štvrť vyrastie na ploche 310 hektárov. „Gino Green City bude výstavnou vizitkou celého regiónu. Vízia je taká, že celá zástavba sa zasadí do prírody. Bude tam množstvo parkov, športovísk, promenád či detských ihrísk,“ opisuje plány Giorgadze.

 

Súčasťou luxusnej štvrte krásne bývanie, obchodné centrum, koncertná sieň, tenisové kurty, golfové ihrisko, futbalový štadión, jacht-klub, marína s prístavom, domov dôchodcov, sirotinec, školy či nemocnica. Megaprojekt v Gruzínsku pritom predstavuje pre slovenské firmy veľké exportný potenciál. Giorgadzev sa vyjadril, že projekt, ktorý je naplánovaný na 10 až 12 rokov, pričom by investície zo Slovenska mohli dosiahnuť desiatky miliónov eur. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies