V Grónsku hľadajú v súčasnosti 16 nezvestných turistov

NETKY.SK • 11 August 2010, 11:57 • 2 min
V Grónsku hľadajú v súčasnosti 16 nezvestných turistov

V Grónsku hľadajú v súčasnosti 16 nezvestných turistov

slovakia

left justify in out

V Grónsku registrujú v súčasnosti celkove 16 nezvestných turistov.
      Mŕtve telo jedného z trojice od piatka nezvestných Nórov našli v pondelok záchranári, muž sa zrejme utopil. Pre trojicu vyznávačov rybárstva sa zrejme osudnou stal pokus dostať sa cez koryto rieky na domácky vyrobenej plti.
      Ako vyplýva z informácií dnešného vydania dánskeho denníka Politiken, po búrke v odľahlej oblasti fjordov na východnom pobreží polárneho ostrova je z 20-člennej skupiny turistov-vyznávačov vodných športov nezvestných ďalších 14 ľudí. Kajakárov v utorok podľa rovnakého zdroja prekvapila náhla búrka v okolí Ittoqqortoomiitu.
      Miestna polícia pre grónsky rozhlas KNR potvrdila, že šestica zachránených turistov pochádza z Nemecka a že za záchranu vďačia pomoci domorodcov. Na pokračujúcom pátraní po nezvestných, o ktorých predbežne nevedno, či pochádzajú tiež zo spolkovej republiky, sa podieľa aj dánska inšpekčná loď.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies