V gréckych vodách sa zrazili dve lode, najmenej štyria mŕtvi

NETKY.SK • 16 August 2016, 16:06 • 2 min
V gréckych vodách sa zrazili dve lode, najmenej štyria mŕtvi

ATÉNY - Najmenej štyria ľudia vrátane deväťročného dieťaťa zahynuli pri dnešnej kolízii medzi rýchlostným člnom a vyhliadkovým plavidlom s viac než 20 turistami na palube pri gréckom ostrove Aigína, ktorý sa nachádza približne 30 kilometrov juhozápadne od Atén. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po incidente sa podarilo zachrániť 17 ľudí a najmenej desať pasažierov sa zranilo; niekoľko z nich utrpelo vážne zranenia, uviedla grécka televízia Skai. Približne osemmetrový motorový čln vrazil čelne do ďalšieho plavidla, ktoré sa podľa svedkov po náraze roztrhlo na dve častí.

 

Vodiča motorového člna po incidente zatkli. Pri prvom vypočúvaní uviedol, že nič nevidel a k nehode sa bližšie nevyjadril. Na palube motorového člna sa viezli traja ľudia vrátane vodiča, ktorý nebol jeho majiteľom. Úrady po majiteľovi člna pátrajú. Kapitán výletnej lode, ktorý je tiež medzi obeťami, sa podľa správ médií nehode snažil predísť výstražným zvukovým signálom.

 

Podľa vyhlásenia pobrežnej stráže sa predpokladá, že jeden z člnov prepravoval okolo 20 turistov, ich presný počet, ani iné podrobnosti vrátane štátnej príslušnosti pasažierov, však bezprostredne neboli známe. Turisti smerovali z jednej dediny na juhozápadnom výbežku Aigíny na pláž, ktorá sa nachádza na priľahlom neobývanom ostrovčeku Moni.

 

Na mieste nehody zasahovali dva člny a vrtuľník pobrežnej stráže, pričom pri hľadaní a zachraňovaní ľudí pomáhali aj posádky súkromných plavidiel. Starobylá Aigína (v novogréckej výslovnosti Ejina) je pre svoju blízkosť k Aténam vyhľadávaným cieľom gréckych i zahraničných turistov.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona