V Grécku začne koncom leta vysielať nový verejnoprávny rozhlas a televízia

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 13:52 • 2 min
V Grécku začne koncom leta vysielať nový verejnoprávny rozhlas a televízia

ATÉNY - Hovorca gréckej vlády, ktorá v utorok ukončila 75-ročnú činnosť verejnoprávnej televízie a rozhlasu a dnes zastavila ich vysielanie, dnes oznámil, že do konca leta začne vysielať nový grécky verejnoprávny rozhlas a televízia. Simosa Kedikogla citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Keď potrebujete niečo reštrukturalizovať od základov, musíte to dočasne zatvoriť," povedal a dodal, že nová verejnoprávna vysielacia spoločnosť bude mať menej ako 1200 zamestnancov.

Žurnalisti, ktorí prišli o prácu zrušením vysielacej spoločnosti ERT (Elliniki Radiofonia Tileorasi) s 2400 zamestnancami, dnes odmietli opustiť jej sídlo a pokračovali vo vysielaní na internete. Pred hlavným sídlom ERT severne od Atén protestovali celú noc tisíce ľudí.

Podľa výkonného riaditeľa ERT Emiliosa Latsiosa boli zamestnanci vyzvaní, aby opustili všetky priestory ERT, inak budú čeliť zatknutiu - k ich násilnému vyvedeniu však polícia nepristúpila.

S protestnými akciami sa pridali aj novinárske odbory v krajine. Predseda združenia gréckych žurnalistov Dimitris Trimis povedal agentúre DPA, že televízni, rozhlasoví aj novinoví žurnalisti z celej krajiny vstúpili do časovo neohraničeného štrajku na podporu ERT.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies