V Grécku zachraňovali 130 ľudí z potápajúcej sa plachetnice

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 09:45 • 2 min
V Grécku zachraňovali 130 ľudí z potápajúcej sa plachetnice

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž podnikla dnes záchrannú akciu s cieľom dostať do bezpečia 130 ľudí z paluby plachetnice, ktorá sa dostala do ťažkostí južne od ostrova Kréta. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení pobrežnej stráže sa uvádza, že loď sa začala potápať približne 55 kilometrov juhovýchodne od ostrova Kufonisia na juh od Kréty.

Nákladná loď plaviaca sa okolo už začala zhromažďovať pasažierov - pravdepodobne nelegálnych migrantov - z 35 metrov dlhej plachetnice, píše AP. Informácie o národnosti pasažierov postihnutej lode neboli bezprostredne známe.

Grécko je vstupnou bránou pre migrantov, ktorí sa pokúšajú nelegálne dostať na územie Európskej únie. Desaťtisíce migrantov každoročne prechádzajú cez hranice z Turecka alebo priplávajú na grécke južné ostrovy zo severnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies