V Grécku štrajkujú pracovníci energetiky, hrozí krátkodobý výpadok prúdu!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:35 • 2 min
V Grécku štrajkujú pracovníci energetiky, hrozí krátkodobý výpadok prúdu!

ATÉNY - Grécky štátom kontrolovaný elektrárenský podnik DEH vo štvrtok varoval, že v súvislosti s dvojdňovým štrajkom jeho pracovníkov treba očakávať krátkodobé výpadky prúdu.

slovakia

left justify in out

Prerušenia dodávok elektriny by však nemali byť dlhšie než jednu hodinu. Pracovníci DEH odštartovali štrajk vo štvrtok, väčšie problémy s distribúciou elektrickej energie však zatiaľ neboli zaznamenané. DEH zriadila horúcu linku pre zákazníkov, prostredníctvom ktorej sa môžu informovať o výpadkoch.

 

Šéf odborového zväzu pracovníkov energetiky (GENOP-DEH) Stamatis Relias v utorok informoval, že odbory plánujú niekoľko 48-hodinových štrajkov na protest proti privatizačným plánom vlády. Štrajky sa uskutočnia práve v čase najväčšej turistickej sezóny. Grécky parlament bude rokovať o návrhu zákona, ktorý umožní privatizáciu podniku DEH v roku 2015. Tento krok je v súlade s podmienkami na poskytovanie medzinárodnej finančnej pomoci. Vláda, ktorá dúfa, že turizmus pomôže podporiť rast ekonomiky, sa už vyjadrila, že pracovníkov môže prinútiť vrátiť sa do práce v prípade, že prerušia dodávky elektriny. 

 

DEH vyrába asi dve tretiny gréckej elektrickej energie a kontroluje celý maloobchodný trh s touto komoditou. Štát vlastní 51 percent tejto spoločnosti a plánuje predať 30 percent z toho súkromnej firme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies