V Grécku šľachtia silnejších oslov. Neuveríte, prečo!

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 13:56 • 2 min
V Grécku šľachtia silnejších oslov. Neuveríte, prečo!

ATÉNY - V Grécku sa pokúšajú vyšľachtiť nový druh osla, ktorý by uniesol nadmieru ťažkých turistov. Súčasné zvieratá sú totiž kvôli obéznym turistom pri ceste do kopca ubíjané, informuje server Metro.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Santorini chcú krížiť oslov so silnejšími mulami, aby tučných turistov uniesli. „Musia využiť mulov, pretože osly nie sú dostatočne silné. Odporúča sa, aby zvieratá neniesli viac než 20 percent svojej vlastnej váhy,“ uviedol hovorca organizácie Help the Santorini Donkeys. „Obézni alebo nadmieru ťažkí turisti sú v kombinácii so silným slnkom a dláždenými schodmi ničivou kombináciou,“ doplnil.

 

Osly sú v Grécku, a to nielen na Santorini, využivané na prevoz turistov do kopca a ko spestrenie dovolenky, píše server novinky.cz. Podľa hovorcu by mal existovať nejaký váhový limit. „Napríklad 50 kíl, ale kto by to zaviedol?“ hovorí.

 

Zakladateľka jednej z organizácií na ochranu zvierat Santorini Animal Welfare Association Christina Kaloudiová sa na ostrov presťahovala pred 10 rokmi. Počet tlstých turistov podľa nej neustále pribúda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies