V Grécku sa už vraj nevyplatí nelegálne zamestnávanie pracovníkov

NETKY.SK • 19 August 2013, 14:34 • 2 min
V Grécku sa už vraj nevyplatí nelegálne zamestnávanie pracovníkov

ATÉNY - Grécka vláda sa rozhodla zamedziť rozšírenému nelegálnemu zamestnávaniu pracovníkov. Agentúra DPA informuje, že podniky, ktoré budú mať čiernych zamestnancov, za každého zaplatia pokutu 10.550 eur. Ak v tejto činnosti budú pokračovať, firma môže prísť o licenciu.

slovakia

left justify in out

Minister práce Jannis Vrutsis dnes povedal, že "čierna práca sa už viac nevyplatí". Jej rozsah v krajine "prekročil aj tú najkrajnejšiu únosnú mieru". Počas mnohých kontrol zistili pracovníci ministerstva práce a najväčšej gréckej dôchodkovej spoločnosti IKA, že takmer 40 % pracovníkov nie je sociálne poistených. Dôchodkové a zamestnanecké poisťovne prišli vlani asi o 6 miliárd eur.

V dôsledku vysokej miery nezamestnanosti, ktorá teraz dosahuje 27,6 %, je čoraz viac ľudí ochotných vziať akúkoľvek prácu. Najmä na ostrovoch so silným turistickým ruchom cez leto takmer každý druhý zamestnanec pracuje bez poistenia a s tým spojenými odvodmi zamestnávateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies