V Grécku sa skončilo historické referendum, odhady výsledkov nezverejnili

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 19:43 • 2 min
V Grécku sa skončilo historické referendum, odhady výsledkov nezverejnili

ATÉNY - V Grécku sa o 18.00 h SELČ skončilo hlasovanie v historickom referende, ktoré môže rozhodnúť o budúcnosti Grécka v eurozóne. Odhady výsledkov (tzv. exit-poly) po uzavretí volebných stredísk nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Tri prieskumy verejnej mienky naznačili, že výsledky budú tesné, zrejme však zvíťazí názor "nie", čo znamená, že voliči odmietli návrh medzinárodných veriteľov, napísala agentúra AP.


Prieskumy sa uskutočnili tesne pred voľbami, ale vzhľadom na volebné moratórium ich výsledky zverejnili až po voľbách.


Z prieskumov GPO, Metron Analysis a MRB vyplýva, že tábor "nie" získa asi o tri percentá viac hlasov, napísala agentúra Reuters.


Prieskum, ktorý uskutočnil Marc, odhadol, že za "áno" hlasovalo od 49,5 do 54,4 percenta Grékov a za "nie" od 45,5 do 50,5 percenta.


Účasť v referende musí byť nad 40 percent, aby bolo platné.


Grécka súkromná televízia Mega TV informovala, že účasť voličov Už okolo 14.00 h SELČ dosahovala 35 percent a pred hlasovacími miestnosťami v metropole Atény stáli dlhé rady čakajúcich.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies