V Grécku sa po ôsmich dňoch skončil štrajk zamestnancov trajektov

NETKY.SK • 10 December 2016, 13:35 • 2 min
V Grécku sa po ôsmich dňoch skončil štrajk zamestnancov trajektov

ATÉNY - Celoštátny štrajk pracovníkov gréckych trajektov sa dnes po ôsmich dňoch skončil, oznámil to predseda ich odborového zväzu.

slovakia

left justify in out

Trajekty nepremávali z Pirea a ďalších gréckych prístavov od 2. decembra. Ostrovy bez letísk boli počas štrajku odrezané od zvyšku krajiny.

 

V piatok večer napadli farmári pracovníkov dokov v krétskom prístavnom meste Iraklio a požadovali, aby umožnili odplávať lodiam s ich ovocím a zeleninou.

 

Ďalšie ostrovy upozorňovali, že sa im míňajú zásoby palív a liekov.

 

Panhelénska federácia námorníkov (PNO) uviedla, že námorníci namietajú voči prísnym úsporným opatreniam vyhláseným vládou premiéra Alexisa Tsiprasa. Podľa PNO pracovníci trajektov protestujú proti zvýšeniu daní, zmenám v dôchodkoch, nanútenému obmedzeniu pracovného času a miezd a rozšírenému zamestnávaniu načierno.

 

Zadlžené Grécko je závislé na medzinárodných finančných pôžičkách od hospodárskej krízy v roku 2010. Grécka vláda dostala pôžičky pod podmienkou, že presadí rozsiahly program ekonomických reforiem.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies