V Grécku sa bude od začiatku budúceho roka platiť pobytová daň

NETKY.SK • 14 Október 2017, 17:38 • 2 min
V Grécku sa bude od začiatku budúceho roka platiť pobytová daň

ATÉNY - Grécka vláda zavedie od začiatku budúceho roka pre turistov pobytovú daň. Jej výška bude závisieť od kategórie ubytovania.

slovakia

left justify in out

Najmenej (50 centov) sa bude platiť za noc v apartmánoch a hoteloch s jednou a dvoma hviezdičkami. V trojhviezdičkových hoteloch vzrastie poplatok na 1,5 eura. V štvorhviezdičkových to budú 3 eurá a v päťhviezdičkových 4 eurá.

 

Daň by sa mala platiť priamo v ubytovacích zariadeniach a nemala by byť súčasťou cien cestovných kancelárií. Informácie o nej však budú musieť mať v zmluvách pre klientov. O konečnej podobe poplatkov však grécka vláda rozhodne do Vianoc. Teraz sa čaká na zverejnenie vykonávacích predpisov.

 

Pobytová daň sa platí vo viacerých európskych krajinách, vrátane Česka. Hlavným zmyslom poplatku je oddelenie peňazí pre miestnu samosprávu od ostatných daní, ktoré idú do štátneho rozpočtu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies