V Grécku potrestaný Mak chce s reprezentáciou dve víťazstvá

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 15:27 • 2 min
V Grécku potrestaný Mak chce s reprezentáciou dve víťazstvá

SENEC - Útočník gréckeho klubu PAOK Solún Róbert Mak prišiel neplánovane odpočinutý a v dobrej nálade na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie do Senca pred marcovým asociačným termínom.

slovakia

left justify in out

Na zverencov trénera Jána Kozáka čaká v piatok 25. marca v Trnave prípravné stretnutie proti Lotyšom, o štyri dni neskôr si v Dubline zmerajú sily s Írmi rovnako v rámci prípravy na letné majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

"Tešil som sa na všetkých. V reprezentácii sme utvorili skvelý kolektív. Je to dlho, čo sme sa naposledy stretli, takže sme radi," povedal 25-ročný bratislavský rodák Mak a na margo nasledujúcich vystúpení A-tímu SR doplnil: "Každý bude chcieť ukázať, čo v ňom je a čo dokáže pre reprezentáciu. Všetky zápasy sme odohrali na sto percent. Pre národné mužstvo sa snažíme dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Máme teraz dva výborné duely, v ktorých chceme určite zvíťaziť. Je to aj výborná príprava na majstrovstvá Európy. Chceme prilákať čo najviac ľudí na dobrý štadión, užiť si to, veď hráme doma a tiež chceme potešiť víťazstvom."

Bývalý hráč nemeckého 1. FC Norimberg a niekdajší člen akadémie anglického Manchestru City prežil začiatkom marca najskôr rušné, neskôr nezvyčajne pokojné chvíle v klubovom pôsobisku bez zápasového zaťaženia. Prvý duel semifinále Gréckeho pohára proti Olympiakosu Pireus nedohrali pre výtržnosti fanúšikov, ktoré odštartovalo vylúčenie slovenského reprezentanta v záverečných minútach.

 

Rozhodca najskôr nenariadil pokutový kop po faule na Maka, ten vzápätí protestoval aj u asistenta rozhodcu. Pomocníkovi arbitra neskôr napľul pod nohy a inkasoval červenú kartu. Nahnevaní fanúšikovia PAOK-u začali hádzať na trávnik pyrotechniku, dostali sa aj do zrážky s políciou, ktorá použila slzný plyn.

 

Situácia dospela až do štádia, že grécke ministerstvo športu zrušilo zostávajúci program aktuálneho ročníka tamojšej pohárovej súťaže a Mak dostal trest na štyri zápasy. "Teším sa, že si zahrám, už som dva týždne mimo. V tejto sezóne som však bol dosť vyťažený, odohral som veľa stretnutí, bol to systém štvrtok - nedeľa každý týždeň. Je trochu príjemné, keď si človek môže aj oddýchnuť," vyhlásil Mak.

Jeden z ťahúňov ofenzívy PAOK-u v tejto sezóne sa po otázkach novinárov vrátil aj k spomenutému pohárovému incidentu. "No, v Grécku už mi stavajú sochu..." skonštatoval s iróniou. "Bolo to najhoršie futbalové vystúpenie rozhodcu, aké som v živote videl. Ešte nikdy som nebol taký nervózny ako vtedy. Chcel som len pravdu, ku ktorej som sa nedokázal dostať. Je to však už za mnou. Viaceré kluby aj hráči ma podporili. Jediné, čo ma mrzelo, že to takto dopadlo, namiesto odvety sa zrušila celá pohárová súťaž. Z mojej strany to bolo určite prehnané, toto by profesionál nemal spraviť, ale bolo toho už priveľa. Bolo potrebné, aby sa niečo také stalo a aby sa to pohlo, nedalo sa to už tolerovať. Dúfam, že to bude už len lepšie," povedal Róbert Mak, ktorý sa nevyhol ani negatívnym reakciám: "Jasné, že boli aj tie, hlasy, že som pokazil grécky futbal. Ja som povedal len pravdu - nič zlé, ale len to, čo sa deje v gréckom futbale. Olympiakos to, samozrejme, neteší, pre nich je príjemné stále vyhrávať. Ak by v tej situácii bol iný hráč nášho mužstva, verím, že by spravil to isté čo ja. PAOK stál za mnou, povedali mi, že v tej situácii by sa iní zachovali rovnako, možno ešte aj horšie, takže nervy som si vlastne ešte udržal."

Na Veľkonočnú nedeľu 27. marca sa v Bratislave uskutoční slávnostné vyhlásenie ankety o najlepšieho futbalistu SR za rok 2015, Mak figuruje v desiatke nominovaných adeptov. "Bola to moja najlepšia sezóna, ešte stále je. Či by som mohol napríklad preraziť k Hamšíkovi a Škrtelovi do najlepšej trojice? Tým som sa nezaoberal," zakončil s úsmevom Róbert Mak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies