V Grécku majú na pohonné látky nové zdanenia, za liter benzínu platia takmer dve eurá

NETKY.SK • 3 Január 2017, 15:59 • 2 min
V Grécku majú na pohonné látky nové zdanenia, za liter benzínu platia takmer dve eurá

ATÉNY - Dve nové daňové sadzby, ktoré začali platiť od začiatku roka, prispeli k tomu, že sa ceny pohonných látok na mnohých gréckych ostrovoch zvýšili.

slovakia

left justify in out

Na obľúbenom dovolenkovom ostrove Mykonos stojí liter benzínu oddnes 1,80 eura. Takmer za rovnakú cenu dostať benzín aj na ostrovoch Milos, Karpathos a Santorini. Najdrahší benzín, 1,90 eura, majú benzínové stanice na ostrove Amorgos.

 

Prvá daňová sadzba zvýšila cenu pohonných látok v Grécku všeobecne a druhá špeciálne na ostrovoch. Do Silvestra minulého roku mali ostrovy 24-% daň z pridanej hodnoty zníženú o 30 %. Táto sadzba sa však zachovala už len pre ostrovy Samos a Lesbos, zaťažené utečeneckou krízou.

 

Cena motorovej nafty zdražela viac ako benzín. Jej liter stál pred mesiacom 1,02 eura, teraz sa predáva o 20 centov drahšie. Na ostrove Amorgos stojí liter 1,53 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies