V Grécku by mohli byť na jeseň predčasné voľby

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:36 • 2 min
V Grécku by mohli byť na jeseň predčasné voľby

ATÉNY - V Grécku by mohli byť v septembri prípadne v októbri predčasné voľby.

slovakia

left justify in out

 Vyhlásil to vo štvrtok grécky minister vnútra Nikos Voutsis. Dôvodom je rozkol vo vládnej strane Syriza, ktorý vznikol po hlasovaní o úsporných opatreniach v gréckom parlamente. „Je naozaj možné, že voľby budú v septembri, prípadne v októbri v závislosti od ďalšieho vývoja. To vyplynie z komplexného hodnotenia, nielen z hodnotenia vlády, ale aj vývoja vo všeobecnosti,“ povedal Voutsis. „Ak aj pôjdeme do volieb, budeme sa uchádzať o mandát na uplatnenie nášho programu. Jeho časťou budú záväzky, ktoré vyplynuli z dohody,“ povedal.

 

Grécky parlament v noci zo stredy na štvrtok schválil balík úsporných opatrení, ktoré žiadajú európski partneri Grécka výmenou za otvorenie rokovaní o ďalšej pomoci. Za schválenie balíka v tristočlennom parlamente hlasovalo 229 poslancov. Hlasovanie však odkrylo rozkol vo vládnej strane Syriza, keďže 32 členov strany bolo proti opatreniam a šesť sa zdržalo. Podľa hovorcu vlády Gabriela Salelaridisa bolo hlasovanie prvým dôležitým krokom k dohode o pomoci. "Výsledok hlasovania predstavuje vážny rozkol jednoty parlamentnej skupiny Syrizy,“ povedal Salelaridis. "Základnou prioritou pre premiéra a vládu je okamžité a úspešné dokončenie dohody,“ dodal. Naznačil tak, že vláda bude chcieť nateraz zostať v úrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies