V gréckom utečeneckom tábore na ostrove Chios pokračujú násilnosti

NETKY.SK • 18 November 2016, 18:07 • 2 min
V gréckom utečeneckom tábore na ostrove Chios pokračujú násilnosti

ATÉNY - Neznámi útočníci hádzali aj v noci nadnes zápalné fľaše, petardy a kamene na stany v utečeneckom tábore Suda na gréckom ostrove Chios. Uviedla to britská spravodajská stanica BBC s tým, že do bezpečia muselo utiecť približne 150 ľudí.

slovakia

left justify in out

Násilnosti a nepokoje v tábore Suda, kde žije zhruba 4000 migrantov, pokračovali už druhú noc po sebe.


Výtržníci pri útoku poškodili viacero stanov vrátane jedného, ktorý slúži ako ubytovanie pre 50 ľudí, informoval Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).


Situácia na ostrove je neudržateľná, tábor totiž zďaleka presiahol svoje ubytovacie kapacity. Na ostrove rastú nezhody a napätie medzi obyvateľmi a migrantmi. Do roztržiek sa zapájajú aj príslušníci gréckej extrémnej pravice.


Polícia vyslala na miesto nepokojov posily. Neďaleko tábora sa terčom útoku asi 30 ľudí stali dvaja miestni dobrovoľníci, ktorí pomáhajú migrantom, pričom oboch hospitalizovali. V centre mesta došlo k ďalšiemu útoku na humanitárnu pracovníčku. V táboroch zriadených na gréckych ostrovoch žije celkovo 16.000 migrantov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona