V Grammy Museum otvoria expozíciu venovanú Tupacovi Shakurovi

NETKY.SK • 19 Január 2015, 13:15 • 2 min
V Grammy Museum otvoria expozíciu venovanú Tupacovi Shakurovi

USA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického rappera Tupaca Shakura budú môcť v losangeleskom Grammy Museum navštíviť expozíciu venovanú tomuto interpretovi.

slovakia

left justify in out

Výstavu s názvom All Eyez on Me: The Writings of Tupac Shakur otvoria 2. februára. "Tupac Shakur bol jedným z najoriginálnejších a najvýznamnejších hip-hopových umelcov. Jeho texty sú súčasne silné a provokatívne. Je pre nás cťou, že môžeme byť prvým hudobným múzeom, ktoré takýmto spôsobom potvrdí význam jeho dedičstva a prinesie detailnejšie informácie o jeho neuveriteľnej kariére," vyjadril sa výkonný riaditeľ Grammy Museum Bob Santelli na oficiálnej webstránke www.grammymuseum.org.

 

Expozícia ponúkne rukou písané poznámky, texty piesní a básní, oblek značky Versace, ktorý mal rapper na sebe na odovzdávaní cien Grammy v roku 1996, záznamy rozhovorov a vystúpení a množstvo ďalších vecí dokumentujúcich jeho kariéru. "To, že sa Bob Santelli a Grammy Museum rozhodli vyznamenať môjho syna pripravovanou výstavou jeho práce, pre mňa veľa znamená. Tupacove písomnosti sú odrazom jeho vášne pre život. Jeho nadčasový odkaz dáva nádej tým, ktorí jej majú málo a ostatným pomáha nebáť sa zmeny. Jeho slová aj naďalej motivujú a inšpirujú nové generácie. Svet je lepšie miesto aj vďaka nemu," povedala Tupacova matka Afeni Shakur. 

 

Americký rapper a herec Tupac Shakur sa narodil 16. júna 1971. Väčšina jeho textov sa venovala dospievaniu s násilím v getách, rasizmu a spoločenským problémom. Presadzoval politickú, ekonomickú, spoločenskú a rasovú rovnosť, no jeho texty boli známe drsnými opismi násilia, drog, alkoholu a stretov so zákonom. Počas života vydal albumy ako 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against The World (1995), All Eyez On Me (1996) či The Don Killuminati: The 7 Day Theory (1996). Venoval sa aj herectvu. Objavil sa napríklad vo filmoch Len samé problémy (1991), Juice (1992) alebo Nad košom (1994). Zomrel 13. septembra 1996 vo veku 25 rokov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona