V Górniku si pochvaľujú Grendela

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 15:28 • 2 min
V Górniku si pochvaľujú Grendela

VARŠAVA - Prítomnosť slovenského futbalistu Erika Grendela si pochvaľujú v poľskom prvoligovom klube Górnik Zabrze, do ktorého prišiel vo februári z ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Górnik nebol počas zimnej prestávky aktívny v transferoch, angažoval iba jediného hráča - Grendela. Ten hneď naskočil do stredovej formácie a hoci v prvom vystúpení veľmi nezaujal, postupne jeho výkonnosť naberá na obrátkach. Informuje o tom portál sportowefakty.pl.

 

Dvadsaťšesťročný handlovský rodák (nar. 13. októbra 1988) sa predstavil vo výbornom svetle aj vo víkendovom domácom stretnutí proti tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala (3:3) v rámci 24. kola najvyššej poľskej súťaži Ekstraklasa. Slovenský legionár odohral celý zápas a v 15. min dostal žltú kartu. Grendel asistoval pri vedúcom góle domáceho tímu, keď lobom krásne vysunul v 24. min Rafala Kosznika. Šikovný záložník vzápätí mohol zvýšiť skóre: využil zaváhanie protihráča Adama Deju, ale nestihol presne zakončiť. Spomenutý web uvádza, že Grendel si na trávniku rozumie najmä s Radoslawom Sobolewským, v ostatnom dueli proti Podbeskidziu mu vychádzala spolupráca s Adamom Danchom. Napokon však Górnik neudržal polčasové vedenie 3:1 (Mariusz Magiera premenil v prvej časti dva pokutové kopy, pozn.), ale po zmene strán dovolil hosťujúcemu tímu vyrovnať. 

 

Bývalý hráč Dubnice nad Váhom a Slovana Bratislava sa s vedením Zabrze dohodol na zmluve do konca tejto sezóny s možnosťou jej predĺženia. Pri udržaní si aktuálnej výkonnosti je reálne ďalšie pokračovanie Grendela v Górniku. "V ostatných zápasoch hral Erik veľmi dobre. Dúfam, že mu to pôjde aj naďalej, bude sa ešte zlepšovať a stane sa jednou z hlavných opôr nášho mužstva," uviedol pre sportowefakty.pl športový riaditeľ poľského klubu Robert Warzycha. 

 

Górnik Zabrze po 24. kole najvyššej súťaže figuruje na 5. mieste s 35 bodmi, na lídra Legiu Varšava má jedenásťbodový odstup. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies