V Georgii popravili muža odsúdeného za vraždu policajta

NETKY.SK • 20 Október 2016, 08:57 • 2 min
V Georgii popravili muža odsúdeného za vraždu policajta

ATLANTA - V americkom štáte Atlanta popravili v noci nadnes smrtiacou injekciou 63-ročného Gregoryho Paula Lawlera odsúdeného za to, že v roku 1997 zastrelil policajta a ťažko zranil jeho kolegyňu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lawlera vyhlásili za mŕtveho v stredu o 23.49 h miestneho času (dnes 05.49 h SELČ) vo väzení v meste Jackson. Išlo o siedmeho odsúdeného na smrť, ktorého tento rok v Georgii popravili. Od roku 1976, keď v USA obnovili výkon trestu smrti, ide o najvyšší počet odsúdených, ktorých v tomto štáte popravili za jeden kalendárny rok.

 

Lawlera odsúdili na smrť za vraždu policajta Johna Sowu a ťažké zranenie jeho kolegyne. K streľbe došlo po tom, ako policajná hliadka priviezla domov Lawlerovu opitú priateľku. Lawler na oboch policajtov strieľal z poloautomatickej pušky, pričom použil špeciálne strelivo schopné preniknúť balistickou vestou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies