V Gbeloch sa uskutoční regionálna súťažná prehliadka detských folklórnych súborov

NETKY.SK • 14 Marec 2023, 10:30 • 2 min
V Gbeloch sa uskutoční regionálna súťažná prehliadka detských folklórnych súborov

GBELY - Regionálna súťažná prehliadka detských folklórnych súborov okresov Senica a Skalica, ktorá je súčasťou 29. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov s názvom Eniki beniki, sa uskutoční v stredu 15. marca od 11.00 h v Dome kultúry v Gbeloch. Informoval o tom za organizátorov Miroslav Koprla.

slovakia

left justify in out

V súťažnej časti prehliadky sa predstavia detské folklórne súbory so súťažnými pásmami. "Súbor Nádej z Kuklova a Smolinského sa predstaví s vystúpením Za stodoú na úkach, Valšátko z Holíča predvedie pásmo Chlebík, pagáče, koláče. Studnička z Borského Mikuláša sa predstaví s programom Tancovaua Adamica s Adamem a Raubíri zo Skalice ukážu pásmo Bude z tebja dobrý chlap!," uviedol Koprla. Pre vedúcich súťažiacich detských folklórnych súborov sa v rámci podujatia uskutoční hodnotiaci a rozborový odborný seminár.

 

"Víťazný kolektív postúpi na krajskú súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov Trnavského kraja - Záhorie spieva a tancuje, ktorá sa uskutoční 25. apríla v Dome kultúry v Senici," doplnil Koprla. Podujatie organizuje Záhorské osvetové stredisko v Senici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj a mesto Gbely. Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným partnerom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona