V Galantskom okrese polícia obvinila viacerých zlodejov

NETKY.SK • 18 Február 2014, 14:17 • 2 min
V Galantskom okrese polícia obvinila viacerých zlodejov

GALANTA - Polícia obvinila v sobotu (15.2.), iba niekoľko hodín po krádeži, dvoch mužov zo Serede, ktorí sa krátko pred polnocou vlámali do miestnej materskej školy.

slovakia

left justify in out

Prineseným kladivom rozbili sklo na dverách a vošli dnu. Z triedy ukradli počítačovú zostavu a digitálny videoprojektor k interaktívnej tabuli. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Trnave Mária Linkešová.
      

Uviedla, že keď zlodeji vychádzali aj s vecami zo škôlky, prekvapila ich hliadka mestskej polície. Obaja pustili kradnuté veci z rúk a dali sa na útek. Jedného z dvojice policajti zadržali na mieste a odovzdali seredským policajtom. Druhého mladíka vypátrali muži zákona o pár hodín neskôr. Veci v hodnote 600 eur vrátili príslušníci PZ škôlke. Polícia oboch mladíkov obvinila z prečinu krádeže. Nikolasa D. umiestnili po zadržaní do cely policajného zaistenia a sudca ho v tzv. super rýchlom konaní odsúdil za krádež na trest odňatia slobody na osem mesiacov nepodmienečne. Druhého páchateľa, Vojtecha H., stíhajú na slobode. 
      

"Seredskí policajti zadržali pri krádeži aj 23-ročného muža zo Šale. Spolu s 32-ročným mužom sa v nedeľu (16.2.) poobede vlámali do jednej seredskej spoločnosti. Starší z dvojice situáciu a priestory firmy poznal. Pár dní predtým tam totiž porozbíjal a poškodil dvere a okná," priblížila Linkešová s tým, že v nedeľu si spoločne uložili na kopu 100 kilogramov kovových rúr a iných predmetov z kovu. Pri krádeži ich vyrušila policajná hliadka a muži sa dali na útek. Policajti jedného z nich na mieste zadržali. Pred sudcu ho predvedú v najbližších hodinách. Konateľovi spoločnosti spôsobili škodu viac ako 180 eur. Oboch mužov policajti obvinili z krádeže. Keďže boli obaja za posledné dva roky za takýto čin odsúdení, teraz im hrozí väzenie na šesť mesiacov až tri roky.
      

Vyšetrovateľ obvinil v pondelok (17.2.) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 33-ročného muža zo Serede. Policajná hliadka ho v novembri kontrolovala v meste Sereď. Pri kontrole jej dobrovoľne vydal zatavenú striekačku. "Policajná expertíza potvrdila, že ide o drogu metamfetamín, z ktorého by sa dalo vyrobiť 11 až 44 jednorazových dávok drogy. Mužovi hrozí za jej prechovávanie a distribúciu trest odňatia slobody na tri až desať rokov," informovala hovorkyňa.
      

Z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinila polícia 20-ročného muža z okresu Galanta. Koncom októbra 2013 sa vlámal v obci Jelka do areálu rodinného domu. "Z drevenej garáže si odniesol sekery na drevo, kladivá, päť pilníkov na kov, oceľovú guľatinu, ale aj dva čističe na kanalizáciu. Za krádež vecí mu hrozí až dvojročné väzenie," uzavrela Linkešová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona