V Galantskom okrese obvinila polícia štyroch mužov za rôzne krádeže

NETKY.SK • 28 Február 2014, 14:36 • 2 min
V Galantskom okrese obvinila polícia štyroch mužov za rôzne krádeže

GALANTA - Vyšetrovateľ obvinil v utorok (25. 2.) z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty v súbehu s prečinom krádeže 20-ročného muža z okresu Galanta.

slovakia

left justify in out

Mladík koncom roka ukradol otcovi firemnú kartu na čerpanie pohonných hmôt. Na čerpacích staniciach v Nitre na ňu niekoľkokrát natankoval naftu. Celkovo tak zakúpil viac ako 2500 litrov nafty za takmer 3500 eur. Obvinenému hrozí za jeho konanie trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Informovala o tom TASR hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.
     

Ako uviedla, z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinila polícia v stredu (26. 2.) aj 25-ročného muža z okresu Partizánske. "Muž sa vlámal v skorých ranných hodinách do potravín v Šintave. Z predajne odcudzil 510 škatuliek cigariet rôznych značiek, 64 balení káv a dve fľaše borovičky a hrušky. Potravinám spôsobil krádežou škodu za 1665 eur," priblížila hovorkyňa s tým, že za krádež hrozí mužovi väzenie na šesť mesiacov až tri roky.
      

Rovnaký trest za krádež hrozí aj 26-ročnému mužovi z okresu Galanta. V Sládkovičove začiatkom roka ukradol železný box, v ktorom sa nachádzala havarijná kanalizačná súprava. Firme spôsobil krádežou škodu za viac ako 1400 eur.
      

Polícia obvinila v stredu (26. 2.) z prečinu krádeže 37-ročného muža z Topoľčian. Deň predtým v potravinách v Seredi pri vychádzaní z predajne siahol do vrecka bundy 58-ročnému mužovi. Zákazník práve platil pri pokladni, keď mu ukradol peňaženku, v ktorej bolo 30 eur v hotovosti a stravné lístky za 21 eur. Polícia muža ihneď po krádeži zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Peniaze, ktoré ukradol, vrátili majiteľovi. Vo štvrtok (27. 2.) ho súd v zrýchlenom konaní uznal vinným. Mužovi uložili podmienečný trest odňatia slobody, zákaz zdržovať sa v meste Sereď po dobu 24 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies