V Gabčíkove po odčerpávaní podzemné vody klesajú, domy sú bez vody

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 07:38 • 2 min
V Gabčíkove po odčerpávaní podzemné vody klesajú, domy sú bez vody

GABČíKOVO - V Gabčíkove sa povodňová situácia podstatne zlepšila aj v oblastiach medzi prívodným kanálom a starým korytom Dunaja. Pokles podzemnej vody potvrdili viacerí obyvatelia tejto lokality.

slovakia

left justify in out

"Konečne máme domy bez vody, dokonca voda sa nachádza len v nižších častiach nášho pozemku," uviedla pre TASR pani Valéria, ktorá neopustila s manželom svoj domov napriek tomu, že bol týždeň zaplavený. Vydýchli si aj ostatní ľudia bývajúci v ohrozenom území. Podľa nej pomáha už aj priaznivé, slnečné počasie i to, že čerpanie vody pokračuje. "Narátala som 14 čerpadiel, ktoré pracujú na plný výkon a v súčasnosti odčerpávajú vodu aj z okolitých oblastí," pokračovala. 

V jej susedstve sa nachádza dom, ktorý sa čiastočne zrútil a je určený na asanáciu. Pani Valéria s radosťou konštatovala, že o ich dome sa statik vyjadril, že je v poriadku. GABČíKOVO - V Gabčíkove sa povodňová situácia podstatne zlepšila aj v oblastiach medzi prívodným kanálom a starým korytom Dunaja. Pokles podzemnej vody potvrdili viacerí obyvatelia tejto lokality. "Ďakujem záchranárom za pomoc, ale aj susedovi, ktorý dovolil prepúšťanie podzemnej vody cez cestu na jeho pozemok, odkiaľ voda odtekala ďalej. V opačnom prípade, by sme dopadli určite horšie," zdôraznila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona