V Fortuna lige na lavičke 9 slovenských a 3 českí tréneri

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 10:52 • 2 min
V Fortuna lige na lavičke 9 slovenských a 3 českí tréneri

BRATISLAVA - Pred štartom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2014/2015, ktorý sa začne v piatok 11. júla, sú v deviatich z dvanástich mužstiev hlavní tréneri zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

V menoslove figurujú aj traja zahraniční kormidelníci, všetci sú z Česka: František Straka sedí na lavičke úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava, Radoslav Látal povedie naďalej víťaza národného pohára MFK Košice a Pavel Hapal tím FK Senica.

 

V porovnaní s koncom uplynulého súťažného ročníka zostala z účastníkov 2014/2015 v pozícii hlavných až deviatka koučov: Martin Ševela (Trenčín), Juraj Jarábek (Trnava), Radoslav Látal (Košice), Pavel Hapal (Senica), Norbert Hrnčár (Banská Bystrica), Adrián Guľa (Žilina), Branislav Mráz (Zlaté Moravce), Mikuláš Radványi (Dunajská Streda) a v mužstve nováčika z Podbrezovej Jaroslav Kentoš. 

 

Počas letnej prestávky prišlo na lavičke k zmene v troch kluboch. Majstrovský Slovan Bratislava prevzal František Straka (nahradil Jozefa Valoviča, pri "belasých" nepokračuje ani poradca s rozšírenými kompetenciami Dušan Galis), v minulom ročníku štvrtý v poradí MFK Ružomberok bude mať na starosti Ladislav Šimčo (vystriedal Jozefa Chovanca) a na lavičku 7. mužstva uplynulej sezóny Spartaka Myjava sa posadil Peter Gergely namiesto Radúza Dorňáka. 

Prehľad hlavných trénerov v dvanástich tímoch pred začiatkom nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2014/2015 (kluby sú uvedené podľa poradia v tabuľke z uplynulej sezóny, posledný písaný je postupujúci z II. ligy - nováčik z Podbrezovej): 

ŠK Slovan Bratislava: František Straka (ČR) 
AS Trenčín: Martin Ševela 
FC Spartak Trnava: Juraj Jarábek 
MFK Ružomberok: Ladislav Šimčo 
MFK Košice: Radoslav Látal (ČR) 
FK Senica: Pavel Hapal (ČR) 
Spartak Myjava: Peter Gergely 
FK Dukla Banská Bystrica: Norbert Hrnčár 
MŠK Žilina: Adrián Guľa 
FC ViOn Zlaté Moravce: Branislav Mráz 
FC DAC 1904 Dunajská Streda: Mikuláš Radványi 
ŽP Šport Podbrezová: Jaroslav Kentoš



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies