V FC Sydney riešia reprezentačnú budúcnosť Hološka

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 16:12 • 2 min
V FC Sydney riešia reprezentačnú budúcnosť Hološka

SYDNEY - Tréner austrálskeho futbalového klubu FC Sydney Graham Arnold priznal, že budúcnosť letného úlovku Filipa Hološka v slovenskej reprezentácii ešte nie je doriešená.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný (nar. 17. januára 1984) útočník či krídelník sa ako striedajúci hráč objavil v ostatnom vystúpení národného tímu SR. Štrnásteho júna zdolali Slováci v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Žiline výber Macedónska 2:1, Hološko v 84. min nahradil Adama Nemca.

 

"Diskusie sa stále neskončili. Ale, Filip chce u nás dosiahnuť úspechy, koncentruje sa na FC Sydney," citoval kouča Arnolda web sbs.com.au. Najvyššia austrálska súťaž nemá prestávku počas asociačných termínov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Z tohto dôvodu opustil po uplynulej sezóne káder "Sky Blues" rakúsky kanonier Marc Janko, ktorý zamieril do FC Bazilej. "Janko odvádzal perfektné výkony, no pokiaľ by zostal, vynechal by príliš veľa klubových stretnutí," vysvetlil 51-ročný lodivod. 

 

Graham Arnold sa pred angažovaním piešťanského rodáka rozprával s niekdajším kormidelníkom FC Sydney Vítězslavom Lavičkom či bývalým zakončovateľom Besiktasu Istanbul Dembom Ba. Práve v spomenutom tureckom družstve Hološko pôsobil naposledy, od 1. júla 2015 bol voľným hráčom. Predchádzajúci ročník strávil na hosťovaní v inom mužstve z krajiny "polmesiaca" Rizespore. 

 

Austrálski fanúšikovia sa pýtajú, či dokáže Hološko zopakovať produktivitu Marca Janka. Arnold ich upozornil, aby neočakávali kópiu 196 cm vysokého kapitána rakúskej reprezentácie: "Chcel som niekoho všestranného, kto môže nastupovať na viacerých postoch ofenzívnej formácie. Hľadal som pohyblivého futbalistu, čo zdvihne priaznivcov zo sedadiel. Myslím si, že Filip je presne takýmto hráčom." 

 

Zo slovenskej akvizície mal radosť tiež kapitán FC Sydney Alex Brosque. "Tréner videl v Jankovi to, čo ostatní nedokázali. Marc tu odviedol veľmi dobrú prácu. Som presvedčený, že v prípade Hološka to bude rovnaké," povedal podľa portálu sbs.com.au 31-ročný ofenzívny univerzál Brosque. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies