V FC Sevilla sa končí jedna éra, odchádza Monchin, ktorý pre klub zarobil viac ako 200 miliónov eur

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 16:27 • 2 min
V FC Sevilla sa končí jedna éra, odchádza Monchin, ktorý pre klub zarobil viac ako 200 miliónov eur

MADRID - Ramón Rodríguez Verdejo známy ako Monchi urobil z FC Sevilla fenomén vo svete futbalu, 17 rokov pôsobenia v pozícii športového riaditeľa španielskeho klubu ho vraj natoľko vyčerpalo, že končí.

slovakia

left justify in out

"Už dlhší čas pociťujem únavu. Toho tlaku už na mňa bolo priveľa," uviedol k svojmu odchodu 48-ročný funkcionár, ktorého sa vraj chystá angažovať konkurenčný Real Madrid, ale v Španielsku ho spájajú najmä s AS Rím.  

"S nikým som nič nepodpísal. Áno, je tu záujem Ríma, ale aj iných klubov," potvrdil rodák zo San Fernanda, ktorý mal zmluvu s FC Sevilla do roku 2020 a v nej vraj klauzulu o odstupnom vo výške 5 miliónov eur.    

Niekdajšieho brankára andalúzskeho tímu mnohí považujú za strojcu úspechov FC Sevilla v ostatných dvoch dekádach. Vo funkcii športového riaditeľa pôsobí od roku 2000 a najmä premyslenou transferovou politikou prispel k piatim prvenstvám v Pohári UEFA, resp. Európskej lige (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). Podľa odhadov zarobil klubu na prestupoch viac ako 200 miliónov eur. Objavil hráčov ako Dani Alves, Ivan Rakitič, Julio Baptista, Sergio Ramos, Seydou Keita, Jesus Navas či Carlos Bacca. Najžiarivejším príkladom Monchiho zlatej ruky je brazílsky pravý obranca Alves, ktorého kúpil za milión eur, od Barcelony za neho dostal 30 miliónov.

"Snažili sa ma presvedčiť všelijakými možnými spôsobmi. Dostal som takú ponuku, že by ju nikto len tak nevedel vyrovnať. Ubezpečujem, že to bolo moje osobné rozhodnutie, nič ho už nemôže zmeniť," uviedol ďalej Monchi a jeho slová potvrdil aj prezident Sevilly José Castro: "Urobili by sme aj nemožné, aby sme ho udržali. Dostal od nás ponuku mimo bežný rámec nášho klubu. Jeho rozhodnutie bolo viac osobné ako profesionálne." Castro je presvedčený, že klub bude schopný pokračovať v kurze, ktorý Monchi nastavil.

"FC Sevilla je pre mňa najväčší fenomén európskeho futbalu. Nie je ním Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United ani Bayern Mníchov. Je to FC Sevilla. Každoročne predajú polovicu kádra a napriek tomu vedia opäť vyhrať Európsku ligu. Je to zázrak. Poznám športového riaditeľa Monchiho, hrával som s ním, keď som bol v Seville. Tento človek odvádza pre klub skvelú prácu. Pustil trénera Emeryho do Paríža, opäť predal viacero dôležitých hráčov a napriek tomu to nie je poznať. Pod novým koučom Sampaolim je čisté potešenie sledovať hru Sevilly," povedal pred niekoľkými mesiacmi Chorvát Robert Prosinečki, aktuálne tréner azerbajdžanskej reprezentácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies