V F-skupine bezgólová remíza Iránu s Nigériou

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 07:48 • 2 min
V F-skupine bezgólová remíza Iránu s Nigériou

CURITIBA - V pondelkovom dueli F-skupiny Irán - Nigéria na XX. majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii sa na štadióne v Curitibe zrodila bezgólová remíza. V 13. stretnutí na tohtoročnom šampionáte v Južnej Amerike je to vôbec prvý nerozhodný výsledok, predchádzajúcich tucet odohraných zápasov mal vždy víťaza.

slovakia

left justify in out

Úradujúci držiteľ Afrického pohára národov 2013 držal oveľa častejšie loptu na kopačkách, vypracoval si však iba jedinú príležitosť, ktorú však Onazi nepremenil. Iránci mali v Arena da Baixada výbornú šancu v 34. min: hlavičku Ghoochannejhada bravúrne vyrazil brankár Nigérie Enyeama. Zápas bez výraznejšieho počtu vzrušujúcich momentov, ktoré by potešilo oko futbalového fanúšika, ocenili diváci aj piskotom z tribún. 


Výsledok - F-skupina: 
Irán - Nigéria 0:0 
ŽK: 75. Teymourian (Irán), rozhodovali: Vera - Lescano, B. Romero (všetci Ekv.), 39 061 divákov 
Zostavy: 
Irán: A. Haghighi - Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pouladi - Teymourian, Nekounam - Heydari (89. Shojaei), Dejagah (78. Jahanbakhsh), Hajsafi - Ghoochannejhad 
Nigéria: Enyeama - Ambrose, Oboabona (29. Yobo), Omeruo, Oshaniwa - Obi Mikel, Azeez (69. Odemwingie), Onazi - Musa, Victor Moses (52. Ameobi) - Emenike 

 

 

Africký favorit duelu začal podľa očakávania aktívnejšie a Victor Moses z anglického FC Livepool hneď vyskúšal pozornosť Haghighiho. V 9. min Emenike vybojoval loptu, Musa ešte nevystrelil, urobil tak až Onazi, ale mieril tesne vedľa pravej žrde. Hráči Nigérie mali hru jednoznačne pod kontrolou (držanie lopty v I. polčase 64 - 36 percent), no bez efektu. "Perzské hviezdy" dali o sebe vedieť len jediný raz, bola však z toho najnebezpečnejšia situácia v prvej štyridsaťpäťminútovke. Dejagah zahral rohový kop a po nebezpečnej hlavičke Ghoochannejhada v 34. min zachránil až na bránkovej čiare skúsený Enyeama. 

Po zmene strán Nigérijčania zvýšili obrátky, zatlačili ázijského protivníka k jeho šestnástke, ale chýbal moment prekvapenia a presnejšie zakončenie. Iránci hrozili najmä po štandardných situáciách, útočník Ghoochannejhad zakončoval nepresne. V 70. min hlavičkoval striedajúci Ameobi vedľa Haghighiho bránky. Onazi síce potom trafil medzi žrde, ale slabo vystrelil. V drese Iránu sa nepresadil Teymourian. Záver patril Nigérii. "Superorli" však neskórovali a napriek tomu, že boli v zápase aktívnejší, museli sa uspokojiť len s jedným bodom. 

Hlasy: 
Carlos Queiroz (tréner Iránu): "Nepricestovali sme do Brazílie, aby sme tu boli fackovacím panákom. Myslím si, že sme to v našom prvom zápase aj dokázali. Tri roky sme v kvalifikácii bojovali, aby sme sa prebojovali na svetový šampionát a teraz sa rozhodne nevzdáme bez boja. Som príliš unavený, aby som myslel na nasledujúce stretnutie, ktoré odohráme proti Argentíne. Najprv si chcem vychutnať bod, ktorý sme získali s Nigériou." 

Stephen Keshi (tréner Nigérie): "Chceli sme skórovať, neustále sme sa pokúšali dosiahnuť gól, ale nedarilo sa nám to. Práve prílišná vôľa po góle nám zväzovala nohy. Po tomto zápase sa musíme ukľudniť. Máme bod a ja si myslím, že po pár dňoch oddychu a kvalitnej príprave ešte ukážeme, že s nami treba počítať." 

Tabuľka F-skupiny: 
1. Argentína 1 1 0 0 2:1 3 
2. Nigéria 1 0 1 0 0:0 1 
Irán 1 0 1 0 0:0 1 
3. Bosna a Herceg. 1 0 0 1 1:2 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies