V extrémne horúcom počasí namerali v Nemecku teplotný rekord

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 11:39 • 2 min
V extrémne horúcom počasí namerali v Nemecku teplotný rekord

BERLÍN - Vlna mimoriadne horúceho počasia, ktorá v uplynulých dňoch rozpálila väčšinu územia Európy, pozdvihla ortuť teplomerov v Nemecku na najvyššiu úroveň od čias vedenia záznamov v roku 1881.

slovakia

left justify in out

Automatizované zariadenia tamojšieho národného meteorologického úradu namerali v nedeľu popoludní na stanici v Kitzingene na severe Bavorska rekordných 40,3 stupňa Celzia. Hovorkyňa meteorologickej služby Uwe Kirschová v tejto súvislosti dnes pre agentúru AP uviedla, že tento rekord nebude oficiálne uznaný, pokým technickí pracovníci osobne neodkontrolujú prístroje na stanici. "Domnievame sa však, že naše zariadenia pracovali tak, ako mali," dodala.

 

Predchádzajúci teplotný rekord - v hodnote 40,2 stupňa Celzia - bol nameraný v roku 2003 v meste Karlsruhe v juhozápadnom Nemecku.

 

Ochladenie ovzdušia priniesli v noci nadnes do niektorých oblastí Nemecka búrky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies