V extralige má najvyšší rozpočet Slovan, najviac "naj" hráčov Skalica

NETKY.SK • 13 September 2011, 19:26 • 2 min
V extralige má najvyšší rozpočet Slovan, najviac "naj" hráčov Skalica

V extralige má najvyšší rozpočet Slovan, najviac "naj" hráčov Skalica

slovakia

left justify in out

img

Nielen s vysokými ambíciami ale i s najvyšším rozpočtom vstúpi do novej sezóny hokejovej Tipsport extraligy klub HC Slovan Bratislava. Jeho rozpočet vo výške 4 miliónov eur je viac než štvornásobný v porovnaní s "najchudobnejším" účastníkom súťaže HK 36 Skalica (920.000 eur).
S druhým najvyšším rozpočtom vstúpia do extraligy majstrovské Košice, ktoré v rámci príjmov a výdavkov počítajú so sumou 3 miliónov eur. Rozpočet na približne rovnakej úrovni, pohybujúci sa v rozpätí 1,2 až 1,35 milióna, deklarovali kluby Dukla Trenčín, HKM Zvolen, MsHK DOXXbet Žilina a HK Nitra. Za nimi nasledujú HK Poprad a MHC Mountfield (Martin) s 1,1 miliónom a Banská Bystrica s rovným miliónom. Pod miliónovou hranicou zostala len Skalica. Súčet klubových rozpočtov na novú sezónu predstavuje sumu 15,470 milióna eur. "Všetky kluby uhradili svoje záväzky a v súčasnosti nič nebráni tomu, aby sa najvyššia hokejová súťaž začala podľa plánovaného rozvrhu," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti PRO-HOKEJ a generálny manažér Slovana Maroš Krajči.
V jednotlivých mužstvách došlo k obmenám kádrov, najvýraznejšie v prípade Zvolena, ktorý privítal až 14 novicov. Dvanásť nových, resp. staronových tvári uvidia diváci v Bratislave a v Banskej Bystrici. Najmenej zmien zaznamenali v tímoch Martina, Košíc a Skalice, kde sa na súpiske objavilo zhodne po šesť nových mien. Najstarším hráčom v novej sezóne bude 39-ročný Lukáš Jurík zo Zvolena, najvyšším dvojmetrový Skaličan Tomáš Magušin a najťažším jeho spoluhráč Vojtech Kloz (109 kg).
Úplne nové prostredie zažijú fanúšikovia v Bratislave, keďže Slovan odohrá svoju prvú sezónu na zrekonštruovanom Štadióne Ondreja Nepelu. K úpravám tribún a infraštruktúry štadióna pristúpili aj v Poprade, vo Zvolene a v Banskej Bystrici, na multimediálnu kocku sa môžu tešiť Trenčania.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies