V eurovoľbách chceme aspoň jeden mandát, tvrdí Matovič

NETKY.SK • 5 Január 2014, 12:05 • 2 min
V eurovoľbách chceme aspoň jeden mandát, tvrdí Matovič

BRATISLAVA - Lídra kandidátky ani samotnú kandidátku zatiaľ obyčajní uzavretú nemajú, otvoriť ju chcú všetkým.

slovakia

left justify in out

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) chce v májových voľbách do Európskeho parlamentu získať aspoň jeden poslanecký mandát. "Získať menej ako jeden mandát by bola hanba. Získať viac ako jeden by bol extrémny úspech pri našich súčasných preferenciách, ktoré sa pohybujú medzi osem až deväť percent. Budeme sa snažiť obhájiť jeden mandát, ktorý zodpovedá našim preferenciám, ak to bude viac, budeme len radi," povedal pre agentúru SITA líder OĽaNO Igor Matovič.

Do eurovolieb pôjdu obyčajní preto, lebo v nich nemôžu kandidovať nezávislí. "Do eurovolieb pôjdeme, lebo bruselským úradníkom treba tam na mieste, v srdci európskej byrokracie, na plné ústa povedať, že niektoré veci nie sú normálne, napríklad aký tvar majú mať uhorky, alebo aké veľké majú byť banány, takže do eurovolieb určite pôjdeme," konštatoval Matovič.

Lídra kandidátky ani samotnú kandidátku zatiaľ obyčajní uzavretú nemajú, otvoriť ju chcú všetkým. "Nemáme zatiaľ presný mechanizmus, ako budeme kreovať kandidátku. Záujem bude veľký, miest je málo. Musíme nájsť demokratický spôsob, transparentný a spravodlivý, ako vybrať z ľudí, ktorí sa nám prihlásia," vysvetlil líder OĽaNO.

O nominantoch do eurovolieb by podľa jeho slov nemal rozhodovať poslanecký klub hnutia, aby z toho uchádzači nemali pocit, že poslanci si osobujú patent na rozum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona