V európskych krajinách je pripravených uskutočniť teroristický útok dvadsať skupín

NETKY.SK • 17 Január 2015, 14:09 • 2 min
V európskych krajinách je pripravených uskutočniť teroristický útok dvadsať skupín

WASHINGTON - V európskych krajinách je pripravených uskutočniť teroristický útok dvadsať skupín. Tvrdia to zdroje, ktorých informácie v piatok zverejnila americká spravodajská televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Podľa nej 120 až 180 ľudí má v pláne vykonať útoky na pôde Francúzska, Nemecka či Holandska. Podľa zdrojov tajných služieb západných krajín je však aktuálnym hlavným terčom Belgicko. Páchateľmi majú byť muži, ktorí sa do Európy vrátili s pokynmi obávanej organizácie Islamský štát s cieľom pomsty za minulý rok spustené nálety na jeho pozície v Iraku a Sýrii, kde radikáli z IŠ zabrali rozsiahle územia.

 

Belgická polícia v piatok zadržala celkovo trinásť osôb podozrivých z terorizmu ako výsledok akcií proti potenciálnym páchateľom útokov na verejné ciele. Ešte vo štvrtok pritom bezpečnostné sily usmrtili v meste Verviers dvoch ľudí, ktorí údajne plánovali veľké útoky na políciu. Jej vedenie zatiaľ nemá dokaz o ich kontakte s páchateľmi minulotýždňových útokov vo Francúzsku. Terčom operácie boli belgickí islamisti vrátane osôb, ktoré sa vrátili zo Sýrie zmietanej občianskou vojnou. Ich počet odhadujú na 100.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies