V Európskej únii pomenovali výšku pridelených finančných prostriedkov Ukrajine za posledné tri roky

NETKY.SK • 18 Január 2018, 07:00 • 2 min
V Európskej únii pomenovali výšku pridelených finančných prostriedkov Ukrajine za posledné tri roky

KYJEV - Vedúci zastúpenia Európskej únie v Ukrajine Hug Mingarelli povedal, koľko peňazí pridelilo združenie Ukrajine za posledné tri roky.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Mingarelli na tlačovej konferencii v Kyjeve, ukrajinskej vláde bolo prevedených 10-miliárd €. "Pomoc Európskej únii na Ukrajine spočíva hlavne v tom, aby sa zamerali na druhý druh hrozby: neefektívne riadenie, slabé inštitúcie, nedostatok nadriadenosti práva. EÚ za posledné tri roky vyčlenila viac ako 10-miliárd € finančnej podpory, aby pomohli Ukrajine riešiť tieto problémy," povedal Mingarelli .

 

Vedúci zastúpenia Európskej únie v Ukrajine oddelene poznamenal, že 100-miliónov € z tejto sumy šlo na reformy viac ako 10 ministerstiev a dvoch štátnych inštitúcii. Predtým sa stalo známe, že Európska únia odmietla vyčleniť 600-miliónov dolárov, kvôli tomu, že štátne orgány Ukrajiny nesplnili predložené podmienky. Na konci novembra roku 2017, v Kyjeve vyhlásili, že majú v úmysle získať od Európskej komisie 1,8-miliardy € v rokoch 2018 - 2019. O tom povedal šéf ukrajinského Ministerstva financií Alexander Danyluk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona