V Európe sa za rok vytvorilo tri milióny pracovných miest

NETKY.SK • 20 December 2016, 17:46 • 2 min
V Európe sa za rok vytvorilo tri milióny pracovných miest

BRATISLAVA - V Európe sa za posledný rok vytvorili približne tri milióny pracovných miest. Vďaka tomu vzrástla zamestnanosť a podarilo sa znížiť mieru chudoby.

slovakia

left justify in out

Ako informovalo zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, napriek tomu však miera nezamestnanosti ostáva naďalej vysoká, pričom medzi jednotlivými členskými štátmi sú priepastné rozdiely.


Minulý rok bolo zamestnaných až 232 miliónov Európanov, čo je najvyšší doposiaľ nameraný počet. Podľa prieskumu z októbra 2016 je však naďalej nezamestnaných 8,3 percenta Európanov a v priebehu troch rokov sa asi len jednej z ôsmich nezamestnaných osôb podarilo nájsť si stále pracovné miesto na plný úväzok. Závažným problémom podľa komisie ostáva nezamestnanosť mladých ľudí, ktorá je stále vyššia ako 20 %.


Komisárka pre zamestnanosť, sociálne záležitosti, zručnosti a pracovnú mobilitu Marianne Thyssenová pri predstavovaní najnovšej správy uviedla, že hospodárstva vytvárajú nové pracovné miesta a disponibilné príjmy domácností sa zvyšujú. Avšak mnohí pracujúci ostávajú podľa nej naďalej chudobní. To dokazuje, že nestačí len vytvárať pracovné miesta, ale musia byť aj kvalitné.


Navyše s príchodom nových technológií a nových foriem práce sa spoločnosť a pracovný trh podľa Thyssenovej menia. Tieto zmeny so sebou prinášajú nové príležitosti, ale aj nové výzvy. “Musíme preto zabezpečiť, aby sa na nikoho nezabudlo. Chceme tak spraviť pomocou európskeho piliera sociálnych práv a nových iniciatív v rámci našej európskej agendy pre nové zručností,“ dodala Thyssenová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies