V Európe sa buduje prvá oceliareň po 40 rokoch

NETKY.SK • 5 December 2017, 06:00 • 2 min
V Európe sa buduje prvá oceliareň po 40 rokoch

VIEDEŇ - Po 40 rokoch sa buduje v Európe nová oceliarenská kapacita. Kvalitné druhy kovu budú pochádzať z rakúskeho, respektíve štajerského závodu Böhler Edelstahl GmbH v Kapfenbergu. Závod je súčasťou koncernu Voestalpine.

slovakia

left justify in out

Mesto Kapfenberg sa už v stredoveku stalo známym tým, že sa v jeho blízkosti nachádzalo ložisko železnej rudy a veľa cechov na jej spracovanie. V minulom storočí pribudla v regióne aj hydroelektráreň. V závode sa produkujú kvalitné a žiadané druhy ocele na trhu.

 

Nová oceliarska kapacita bude stáť takmer 350 miliónov eur. Investori sa pre Rakúsko nerozhodovali ľahko. Mnoho faktorov hovorilo proti takému rozhodnutiu. Nakoniec zavážil fakt, že sa v regióne nachádza asi 3000 vysoko kvalifikovaných oceliarov. Nikde inde na svete taký počet zručných pracovníkov nie je na jednom mieste k dispozícii. Kapacita bude mať strmú nábehovú krivku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies