V Európe je pripravených zaútočiť 60 až 80 džihádistov Islamského štátu, odhalili tajné služby

NETKY.SK • 19 November 2016, 12:11 • 2 min
V Európe je pripravených zaútočiť 60 až 80 džihádistov Islamského štátu, odhalili tajné služby

NEW YORK - V Európe je pripravených zaútočiť 60-80 džihádistov teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v noci nadnes holandský Národný koordinátor pre bezpečnosť a boj proti terorizmu (NCTV) Dick Schoof. Odvolal sa na odhady expertov tajných služieb, informovala agentúra AP.

Podľa Schoofa džihádisti dostávajú správy od IS, ktorý ich "žiada, aby nechodili do Sýrie a Iraku, ale pripravili sa na útoky v Európe".

 

Schoof v New Yorku na konferencii o "návrate zahraničných teroristických bojovníkov" taktiež povedal, že hoci Holandsko nebolo terčom veľkých teroristických útokov, ako tomu bolo v Belgicku a Francúzsku, "šanca útoku v Holandsku je reálna."

 

Z Holandska podľa neho odišlo bojovať do Sýrie a Iraku 294 džihádistov a 190 je stále tam. "Tento počet je dostatočný na to, aby vyvolal obavy," povedal Schoof. Dodal, že celkovo bojuje po boku teroristov v týchto krajinách 4000-5000 ľudí z Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona